Cum trebuie să fie scaunul de birou al copilului

pozitie-birou-copilScaunul de birou al copilului, alături de ghiozdan, trebuie ales cu grijă, întrucât va determina poziţia celui mic şi sănătatea lui, a spatelui şi a coloanei vertebrale.

Scaunul trebuie să fie ergonomic şi să aibă o înălţime reglabilă. Poziţia ideală a micului şcolar la birou este cu spatele drept, lipit de spătar. Tălpile trebuie să fie sprijinite în totalitate pe podea – sau pe o bară de susţinere, astfel încât genunchiul să facă un unghi de 90 de grade. La fel, braţul şi antebraţul, atunci când copilul stă cu mâinile pe masă, trebuie să formeze la nivelul cotului acelaşi unghi de 90 de grade.

Ar fi ideal ca biroul să fie puţin înclinat, pentru ca cel mic să nu se aplece prea mult deasupra caietului, ci să stea relaxat în timp ce scrie, într-o poziţie corectă. Mai ales în primul an de şcoală, părinţii trebuie să supravegheze copiii, până când cei mici deprind acea poziţie corectă; în acest fel vor fi evitate viitoarele probleme ale coloanei şi durerile de spate pe care tot mai mulţi elevi le au.

Vezi şi: Cum alegem ghiozdanul copilului