Începe şcoala! De unde cumpărăm manualele şcolare şi cum le alegem?

manualeDacă în urmă cu 15-20 de ani situaţia era clară în privinţa manualelor, căci toţi copiii învăţau după aceeaşi carte, în zilele noastre lucrurile se complică puţin, pentru că elevii de acum au manuale alternative, iar alegerea rămâne la latitudinea profesorului. Prin urmare, atunci când mergeţi să cumpăraţi rechizite, înainte de începerea şcolii, nu este necesar să luaţi şi manualele. Acestea sunt, de obicei, recomandate de profesor sau de învăţător.

La fel stau lucrurile şi în privinţa caietelor auxiliare. Şi din acestea există o mulţime pe piaţă, şi acestea se iau după o discuţie prealabilă cu profesorii.

E bine de ştiut, însă, că aceste manuale nu se găsesc numai în librării, ci şi în magazinele cu rechizite sau chiar în hypermarketuri. Un exemplu din Cluj este Cora, un magazin despre care vorbeam în articolul precedent, unde puteţi găsi manuale şcolare şi caiete auxiliare sau cărţi de activităţi diverse, de la edituri precum Aramis sau Girasol.

În cazul cărţilor de activităţi, acestea se pot dovedi utile pentru toţi copiii, întrucât sunt împărţite pe grupe de vârste şi indică abilităţile sau cunoştinţele pe care le vor aduce celor mici.

Tot la Cora puteţi găsi şi dicţionare, atlase şcolare, antologii pentru şcolari şi cărţi cu activităţi pentru preşcolari.